Faaliyetlerimiz

  Ana sayfa > Kurumsal > Faaliyetlerimiz

Faaliyetlerimiz

     Kooperatifimiz 20 Mart 2007 tarihinde kuruldu. Kurulduğu günden itibaren arsa çalışmalarına başladık. Erkilet Belediyesine ait çevreyol üzerinde 150,000 M2 ölçekli bir arsa bulduk, fakat arsaya istenen değerin çok yüksek olmasından dolayı esnaflarımızın menfaati açısından uygun olmadığına karar verdik, ayrıca bu bölgenin hareket görmeyeceğini düşünerek ikinci bir yer arayışına girdik.

    Yapılan çalışmalarımız neticesinde yeni terminal yolu üzerinde 400,000 M2 ölçekli olan bir arsa tespit edilmiştir. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile yer seçimi için görüşmelerimiz sonucunda bakanlıktan gelen bilir kişiler tarafından yapılan inceleme neticesinde, bulduğumuz bu arsanın sanayi sitesi için uygun olduğunu fakat bu arsanın Büyükşehir belediyesi tarafından Bölge Hastanesi olarak planlandığını öğrendik. Tekrar Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile görüşülerek yine aynı bölgede bulunan 300,000 M2 bir başka arsa için talepte bulunduk. Fakat bu arsada Büyükşehir belediyesi tarafından Yapılacak olan Bölge Hastanesi karşısında olduğu için sanayi sitesinin uygun olmayacağı söylenerek onay verilmedi.

     Kooperatif yönetimi olarak bu işin zor olacağını biliyorduk. Esnafımızın menfaati doğrultusunda en uygun arsayı arama çalışmalarımıza yılmadan devam ettik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda 450.000 M2 ölçekli bir arsa daha bulduk, bu arsayıda Toki ‘nin talep etmesi nedeni ile yine olumsuz sonuç aldık.Kooperatifimiz yönetimi olarak 1 yıllık süre zarfında yılmadan bu iş ya olacak ya olacak hedefi ile yeniden arayışa girdik. Yeni Terminal binası arka tarafında Dökümcüler sitesi yanında 48.639,92M2, 102.500M2, 39.677M2 ölçekli 3 parçadan oluşan toplam 190.816,92 M2 ölçekli yeni bir arsa bulduk. Bu arsa üzerinde de Kayseri Gaz’a ait boru hattı problemi vardı. Sorunun çözülmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ na başvuruda bulunduk ve kuruldan gelecek kararı bekledik. 


     Çıkan karar sonucunda, arsanın sanayi sitemiz için uygun olduğu konusunda onay aldık.1945’ li yıllarda yapılan kadastro çalışmaları sırasında yanlış ölçümlerden dolayı arsanın demir yoluna basması sebebiyle Devlet Demir yolları ile problem yaşamamak için TCDD Ankara 2. bölgeyle yapılan yazışmalar ve uzun uğraşlar sonucunda bu sorunda çözülmüştür.TEAŞ’ ın arsa üzerinden geçen elektrik hattı da sorun teşkil ediyordu.

    Yapılan çalışmalar sonucunda bu problemde ortadan kalkmıştır.Devlet Su İşleri , Anıtlar Kurulu, Tarım İl Müdürlüğü, Bölge orman Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonucu 48,639,92 M2 tapusu olmayan arsanın ve 102,500 M2 , 39,677 M2 arsaların tapuları Milli Emlak Müdürlüğü adına çıkmıştır. Fakat bu tapuların kooperatifimiz adına geçmesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından 1/ 5000 lik planlarda küçük sanayi sitesi yeri olarak planlanması gerekiyordu. Uzun uğraşlar neticesinde 1/5000lik planlar yapılmıştır. Kocasinan Belediyesi tarafından 1/1000lik planlarda yapılmıştır.

     Bu iki planla birlikte Milli Emlak Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı Otomotiv Servisleri Küçük Sanayi Sitesi faaliyeti yapılmak ve bu amaçta kullanılmak üzere harca esas değer üzerinden 08/09/2010 tarihinde tapularımız kooperatifimiz adına tahsis edilmiştir.Arsa üzerinde Tapu Kadastro Müdürlüğünün 22-A kapsamında Kocasinan Kadastronun yapmış olduğu çalışmalar neticesinde 10/11/2010 tarihinde askıdan inmiştir.

     Arazi üzerinde gerekli çalışmalar başlamıştır, jeolojik etütler yapılmaktadır. Kooperatif inşaat işini Sanayi Ticaret Bakanlığının yatırım programına alması için gerekli çalışmalarımız devam etmektedir.İnşaatı kooperatif yönetimi olarak bizler yapacak veya herhangi bir müteahhite verecek olursak hemen inşaata başlanacak şekilde plan ve projeleri tamamlanmıştır. Yönetim kurulu olarak biz bu işin üyelerimize yük getirmeden kira öder gibi iş yerlerine sahip olmalarını istiyoruz. Her birimiz bir iş yeri sahibi olarak günümüz şartlarında başka bir şekilde işyeri sahibi olmak çok zor. Bizlerin diğer bir avantajıda üyelerimizin hepsinin sanayide otomotiv sektöründe faaliyet göstermeleridir.Sitemizin inşaatını Sanayi Ticaret Bakanlığına yaptırmayı düşünüyor olmamızın sebebi ise ve sanayi ticaret bakanlığı yatırım programına alınca, gerekli ihaleler bakanlık tarafından yürütülecek. Burada esnafımızın manfaati uzun vadede düşük faizli finansal destek alması olacaktır.

     Yönetim olarak bu projenin önünü açan eski Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÖZHASEKİ, eski Kocasinan Belediye Başkanımız Sayın Bekir YILDIZ’a ve bu projenin biran önce hayata geçmesi için Kayseri ve Ankara’da emeğini esirgemeyen Milletvekillerimize, resmi kurumlardaki müdürlere ve daire başkanlarına teşekkürü bir borç biliriz.

 

Saygılarımızla

Yönetim Kurulu